Nyhet

Sätt er plan!

Laddad till tänderna kommer man tillbaka från semestern redo att ta tag i det som hamnat på skrivbordet eller i mailkorgen.

Utöver det man har som ordinarie arbetsuppgifter inser du att ni behöver bli fler i arbetsgruppen, att en sjukskrivning som inkommit under sommaren behöver en rehabiliteringsplan och för att ta er hela vägen i mål behöver man kanske styra om lite i organisationen.

För att nå ett lyckat team är det viktigt att tänka på ett par saker:

  1. Sätt upp en plan för vilken kompetens du behöver idag och imorgon så undviker du den klassiska fällan att rekrytera den som är en kopia av dig

  2. Skapa en tydlig onbordingprocess för att få med den nya medarbetaren på tågen, visa vilka ni är och hur alla system fungerar. Låt det ta tid! Tänk på personalkostnaden börjar från dag 1 och den tid som du lägger nr på onboardingen och uppföljning blir en investering istället för att medarbetaren känner sig vilsen i organisationen och slutar.

  3. Följ upp både prestation men glöm för guds skull inte att följa upp trivsel. Den som trivs gör alltid ett bättre arbete!

  4. Var tydlig i din kommunikation hur ni ställer er till arbete hemma, på kontoret eller en hybrid av båda till alla i organisationen inte bara den nyanställde.

  5. Var tydlig i förväntat resultat men var också tydlig med vilka resurser som finns för att nå dessa. Arbetsbeskrivningar, Marknadsföring eller Utbildningar.

  6. Styrdokument och policys som är uppdaterade och tillgängliga. Förutsätt inte att medarbetarna kommer att leta efter eventuella uppdaterade dokument utan kommunicera när det finns nyheter att ta till sig.

Till sist önskar vi på HR-Byrån dig en fin höst och välkommen att höra av dig!

HR-Byrån i Mälardalen AB din externa rekrytering och HR-Byrå

aug 02, 2022

Våra samarbetspartners